menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE Z CHRZANEM

Składniki

6-7 solonych filetów śledziowych
1 por (20 dag)
3 czerwone cebule (30 dag)
2 marchewki (20 dag)
6-8 cienkich plasterków chrzanu
2 liście laurowe
1 łyżeczka żółtej gorczycy
po 1 łyżeczce ziaren białego i czarnego pieprzu
Zalewa:
200 ml octu winnego
30-40 dag cukru

Jak przyrządzać?

Przygotować zalewę: ocet rozcieńczyć 300 ml wody, wsypać cukier i podgrzewać, ciągle mieszając, aż się rozpuści. Ostudzić. Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na plasterki. Śledzie moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, osuszyć, pokroić na duże kawałki, wymieszać z warzywami, chrzanem oraz przyprawami, zalać zalewą i wstawić na 12 godz. do lodówki

Admiral

poznaj więcej przepisów

ŚLEDZIE Z RODZYNKAMI

Śledzie moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, osuszyć i pokroić w dzwonka. Rodzynki ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE PO SKANDYNAWSKU

Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż ...
Czytaj dalej

SAŁATKA CODZIENNA ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, jajka, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone kroimy w grubą kostkę. ...
Czytaj dalej