menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE Z CHRZANEM

Składniki

6-7 solonych filetów śledziowych
1 por (20 dag)
3 czerwone cebule (30 dag)
2 marchewki (20 dag)
6-8 cienkich plasterków chrzanu
2 liście laurowe
1 łyżeczka żółtej gorczycy
po 1 łyżeczce ziaren białego i czarnego pieprzu
Zalewa:
200 ml octu winnego
30-40 dag cukru

Jak przyrządzać?

Przygotować zalewę: ocet rozcieńczyć 300 ml wody, wsypać cukier i podgrzewać, ciągle mieszając, aż się rozpuści. Ostudzić. Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na plasterki. Śledzie moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, osuszyć, pokroić na duże kawałki, wymieszać z warzywami, chrzanem oraz przyprawami, zalać zalewą i wstawić na 12 godz. do lodówki

Admiral

poznaj więcej przepisów

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU

Śledzie polej 3-4 łyżkami oleju, przykryj folią aluminiową, odłóż na 30 minut. Pośrodku ...
Czytaj dalej

ŚLEDŹ Z CEBULKĄ PO POLSKU

Śledzie wymocz, tak, aby nie były za słone. Pokrój w dzwonka. Cytrynę obierz i pokrój w ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE Z CHRZANEM

Przygotować zalewę: ocet rozcieńczyć 300 ml wody, wsypać cukier i podgrzewać, ciągle ...
Czytaj dalej