menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Składniki

8 solonych filetów śledziowych
2 pory (40 dag)
Zalewa :
300 ml soku pomidorowego
6 łyżeczek oleju roślinnego
3 łyżeczki octu winnego
kilka kropli tabasco
3 łyżeczki cukru
2 łyżeczki pokruszonego czarnego pieprzu

Jak przyrządzać?

Przygotować zalewę: składniki wymieszać w misce trzepaczką, tak, aby olej dobrze połączył się z sokiem pomidorowym. Pory obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Filety śledziowe moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, osuszyć, pokroić na kawałki, połączyć z porami, zalać zalewą, tak żeby były całkowicie przykryte, i wstawić na kilkanaście godzin do lodówki.

Admiral

poznaj więcej przepisów

TATAR ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, ogórki i cebule drobno kroimy. Dodajemy kapary, olej spod śledzia a'la ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM

Śledzie opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Zrób marynatę: wszystkie składniki ...
Czytaj dalej

ROLMOPSY W OLEJU

Śledzie moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, i osuszyć. Cebulę obrać i posiekać. ...
Czytaj dalej