menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE W WINNEJ ZALEWIE

Składniki

8 solonych filetów śledziowych
3- 4 czerwone cebule (35 dag)
po 1/2 łyżeczki ziaren czarnego i białego pieprzu
1 łyżeczka goździków
2 liście laurowe
2 łyżki koperku
Zalewa:
200 ml octu winnego
30-40 dag cukru

Jak przyrządzać?

Przygotować zalewę: składniki wymieszać z 300 ml wody, podgrzewać, aż cukier się rozpuści, i ostudzić. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Koperek umyć i posiekać. Filety śledziowe moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, osuszyć, pokroić na kawałki, wymieszać z cebulą, koperkiem, rozgniecionym pieprzem, goździkami i pokruszonymi liśćmi laurowymi. Zalać zalewą i wstawić do lodówki na kilkanaście godzin. Źródło: Miesięcznik Kuchnia

Admiral

poznaj więcej przepisów

SAŁATKA CODZIENNA ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, jajka, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone kroimy w grubą kostkę. ...
Czytaj dalej

TATAR ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, ogórki i cebule drobno kroimy. Dodajemy kapary, olej spod śledzia a'la ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Przygotować zalewę: składniki wymieszać w misce trzepaczką, tak, aby olej dobrze połączył ...
Czytaj dalej