menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE PO WILEŃSKU

Składniki

ok. 3 cm korzenia świeżego imbiru
2 łyżeczki cukru pudru
1/2 łyżeczki cynamonu
2 ziarna pieprzu
5 goździków
4-5 listków laurowych
kawałek gałki muszkatołowej
4-5 ziarenek ziela angielskiego
Pozostałe składniki:
1/2 kg płatów śledziowych (najlepsze są jasne duże i grube płaty śledzi solonych z beczki)
4 średnie cebule olej
1 puszka koncentratu pomidorowego albo 1 mały słoiczek keczupu

Jak przyrządzać?

Wszystkie przygotowane przyprawy przełóż do malaksera lub elektrycznego młynka do kawy i dokładnie zmiksuj (na proszek). Cebule pokrój w kostkę lub w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy (lub keczup) i przestudź. Na talerzu ułóż śledzie i posyp przyprawami. Zostaw na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty pokrój na kawałki. Ułóż w dwóch lub trzech warstwach na półmisku, a potem przykryj grubą warstwą cebuli z koncentratem. Udekoruj szczypiorkiem i natką pietruszki.

Admiral

poznaj więcej przepisów

ŚLEDZIE PO WILEŃSKU

Wszystkie przygotowane przyprawy przełóż do malaksera lub elektrycznego młynka do kawy i ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE Z CHRZANEM

Przygotować zalewę: ocet rozcieńczyć 300 ml wody, wsypać cukier i podgrzewać, ciągle ...
Czytaj dalej

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU

Śledzie polej 3-4 łyżkami oleju, przykryj folią aluminiową, odłóż na 30 minut. Pośrodku ...
Czytaj dalej