menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE PO SKANDYNAWSKU

Składniki

75 dag świeżych niesolonych
oczyszczonych śledzi
3/4 szklanki śmietany 22-proc.
2 łyżki keczupu
3 łyżki startego chrzanu
1.5 łyżki masła
1 łyżka soku z cytryny,sól

Jak przyrządzać?

Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż do środka. Śledzie ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polej śmietaną wymieszaną z keczupem i chrzanem, skrop pozostałym roztopionym masłem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Podawaj z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Admiral

poznaj więcej przepisów

ŚLEDZIE Z CHRZANEM

Przygotować zalewę: ocet rozcieńczyć 300 ml wody, wsypać cukier i podgrzewać, ciągle ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE W WINNEJ ZALEWIE

Przygotować zalewę: składniki wymieszać z 300 ml wody, podgrzewać, aż cukier się rozpuści, ...
Czytaj dalej

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU

Śledzie polej 3-4 łyżkami oleju, przykryj folią aluminiową, odłóż na 30 minut. Pośrodku ...
Czytaj dalej