menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE PO SKANDYNAWSKU

Składniki

75 dag świeżych niesolonych
oczyszczonych śledzi
3/4 szklanki śmietany 22-proc.
2 łyżki keczupu
3 łyżki startego chrzanu
1.5 łyżki masła
1 łyżka soku z cytryny,sól

Jak przyrządzać?

Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż do środka. Śledzie ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym łyżką masła. Polej śmietaną wymieszaną z keczupem i chrzanem, skrop pozostałym roztopionym masłem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Podawaj z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Admiral

poznaj więcej przepisów

ŚLEDŹ Z CEBULKĄ PO POLSKU

Śledzie wymocz, tak, aby nie były za słone. Pokrój w dzwonka. Cytrynę obierz i pokrój w ...
Czytaj dalej

TATAR ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, ogórki i cebule drobno kroimy. Dodajemy kapary, olej spod śledzia a'la ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Przygotować zalewę: składniki wymieszać w misce trzepaczką, tak, aby olej dobrze połączył ...
Czytaj dalej