menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDŹ Z CEBULKĄ PO POLSKU

Składniki

6-8 filetów śledziowych (matiasów)
1 cytryna
1 szklanka oleju słonecznikowego
6 ziaren ziela angielskiego
2 białe cebule

Jak przyrządzać?

Śledzie wymocz, tak, aby nie były za słone. Pokrój w dzwonka. Cytrynę obierz i pokrój w plasterki. W dużym słoiku układaj na przemian śledzie, cytrynę i ziele angielskie. Zalej olejem i odstaw na 2-3 dni. Na kilka godzin przed podaniem posiekaj cebulę, sparz wrzątkiem na sicie, osącz, ostudź i dodaj do śledzi.

Admiral

poznaj więcej przepisów

TATAR ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, ogórki i cebule drobno kroimy. Dodajemy kapary, olej spod śledzia a'la ...
Czytaj dalej

SAŁATKA CODZIENNA ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, jajka, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone kroimy w grubą kostkę. ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE PO WILEŃSKU

Wszystkie przygotowane przyprawy przełóż do malaksera lub elektrycznego młynka do kawy i ...
Czytaj dalej