menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDŹ Z CEBULKĄ PO POLSKU

Składniki

6-8 filetów śledziowych (matiasów)
1 cytryna
1 szklanka oleju słonecznikowego
6 ziaren ziela angielskiego
2 białe cebule

Jak przyrządzać?

Śledzie wymocz, tak, aby nie były za słone. Pokrój w dzwonka. Cytrynę obierz i pokrój w plasterki. W dużym słoiku układaj na przemian śledzie, cytrynę i ziele angielskie. Zalej olejem i odstaw na 2-3 dni. Na kilka godzin przed podaniem posiekaj cebulę, sparz wrzątkiem na sicie, osącz, ostudź i dodaj do śledzi.

Admiral

poznaj więcej przepisów

ŚLEDZIE Z CHRZANEM

Przygotować zalewę: ocet rozcieńczyć 300 ml wody, wsypać cukier i podgrzewać, ciągle ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE PO SKANDYNAWSKU

Śledzie umyj, wykrój filety, skrop od środka sokiem z cytryny i posól. Końce filetów załóż ...
Czytaj dalej

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU

Śledzie polej 3-4 łyżkami oleju, przykryj folią aluminiową, odłóż na 30 minut. Pośrodku ...
Czytaj dalej