menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU

Składniki

4 matiasy (płaty śledziowe) przekrojone na połówki
olej
1 posiekana cebula
2-3 korniszony
1/2 puszki zielonego groszku
2 jajka ugotowane na twardo
majonez
sól
grubo mielony pieprz

Jak przyrządzać?

Śledzie polej 3-4 łyżkami oleju, przykryj folią aluminiową, odłóż na 30 minut. Pośrodku talerzyka ułóż połówki jajek, posól je i popieprz, udekoruj kleksem majonezu. Dookoła jajek ułóż śledzie, a obok w miseczkach podaj cebulkę, pokrojone ogórki i osączony groszek.

Admiral

poznaj więcej przepisów

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM

Śledzie opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Zrób marynatę: wszystkie składniki ...
Czytaj dalej

ŚLEDŹ Z CEBULKĄ PO POLSKU

Śledzie wymocz, tak, aby nie były za słone. Pokrój w dzwonka. Cytrynę obierz i pokrój w ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Przygotować zalewę: składniki wymieszać w misce trzepaczką, tak, aby olej dobrze połączył ...
Czytaj dalej