menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM

Składniki

8 sprawionych śledzi Marynata: 1/2 szklanki białego octu winnego 2 łyżki cukru sól i biały pieprz do smaku

Sos śmietankowy: 1 posiekana czerwona cebula 1 szklanka kwaśnej śmietany sól pieprz

Sos musztardowy: 3 łyżki musztardy 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki curry sól biały pieprz

Jak przyrządzać?

Śledzie opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Zrób marynatę: wszystkie składniki wymieszaj w rondelku i zagotuj na wolnym ogniu. Zdejmij z ognia, ostudź. Zimną marynatą zalej pokrojone śledzie i odstaw pod przykryciem na 24 godziny do lodówki. Przygotuj sosy, mieszając w osobnych naczyniach podane składniki. Osącz zamarynowane śledzie, połowę wymieszaj z sosem śmietanowym, pozostałe z sosem musztardowym. Odstaw na całą dobę do lodówki.

Admiral

poznaj więcej przepisów

SAŁATKA CODZIENNA ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, jajka, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone kroimy w grubą kostkę. ...
Czytaj dalej

ŚLEDŹ PO JAPOŃSKU

Śledzie polej 3-4 łyżkami oleju, przykryj folią aluminiową, odłóż na 30 minut. Pośrodku ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE PO WILEŃSKU

Wszystkie przygotowane przyprawy przełóż do malaksera lub elektrycznego młynka do kawy i ...
Czytaj dalej