menu

Admiral
nasze przepisy
Admiral 3

Poleca Remigiusz Rączka


← Lista przepisów

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM

Składniki

8 sprawionych śledzi Marynata: 1/2 szklanki białego octu winnego 2 łyżki cukru sól i biały pieprz do smaku

Sos śmietankowy: 1 posiekana czerwona cebula 1 szklanka kwaśnej śmietany sól pieprz

Sos musztardowy: 3 łyżki musztardy 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki curry sól biały pieprz

Jak przyrządzać?

Śledzie opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Zrób marynatę: wszystkie składniki wymieszaj w rondelku i zagotuj na wolnym ogniu. Zdejmij z ognia, ostudź. Zimną marynatą zalej pokrojone śledzie i odstaw pod przykryciem na 24 godziny do lodówki. Przygotuj sosy, mieszając w osobnych naczyniach podane składniki. Osącz zamarynowane śledzie, połowę wymieszaj z sosem śmietanowym, pozostałe z sosem musztardowym. Odstaw na całą dobę do lodówki.

Admiral

poznaj więcej przepisów

SAŁATKA CODZIENNA ZE ŚLEDZIA ALA ŁOSOŚ

Śledzia a'la łosoś, jajka, paprykę czerwoną oraz ogórki kiszone kroimy w grubą kostkę. ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM

Śledzie opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Zrób marynatę: wszystkie składniki ...
Czytaj dalej

ŚLEDZIE W WINNEJ ZALEWIE

Przygotować zalewę: składniki wymieszać z 300 ml wody, podgrzewać, aż cukier się rozpuści, ...
Czytaj dalej